maanantai 15. elokuuta 2016

Katsahdus Kuala Lumpuriin

Ensimmäisen kouluviikon päätteeksi teimme vaihtariporukalla ensimmäisen ulkomaanmatkamme Malesian pääkaupunkiin Kuala Lumpuriin. Reissu oli hulvattoman hauska, vaikka matkaan mahtui pieniä yllättäviä käänteitä.

Olimme ostaneet bussiliput perjantaina päivällä lähtevään bussiin, joka vei suoraan Kuala Lumpurin keskustaan. Matkalla selvisi, että netissä ilmoitettuun kuuden tunnin matkustusaikaan ei oltu laskettu mukaan kahta tuntia, joka meni Malesian rajalla passintarkastukseen ja laukkujen läpivalaisuun jonottaessa. Bussi oli kuitenkin palvelutasoltaan verrattavissa lentokoneeseen (leveät istuimet, henkilökohtaiset näytöt, ruokatarjoilu), ja matka meni mukavasti elokuvia katsellen.

Yöpaikaksi oli varattu PODs The Backpackers Home, joka oli hyvät TripAdvisor-arvostelut saanut hostelli Kuala Lumpurin keskustassa. Kokemuksien puutteessa en pysty vertaamaan PODsia muihin hostelleihin, mutta poikien mielestä paikka oli todella siisti ja viihtyisä. Vastaanotossa virkailija totesi, että Booking.comin kautta tekemäni varaus ei ollut tullut perille ja PODs, kuten lähialueen muutkin hostellit, oli täyteen buukattu. Sankarillisten uhrautumisien jälkeen asia saatiin järjestykseen niin, että eräs pojista meni nukkumaan henkilökunnan huoneeseen ja minä sain hänen paikkansa. Vieläkään ei ole selvinnyt, missä virkailija vietti yönsä.



Lauantaina menimme katsomaan Batu-luolia, jotka ovat hindujen pyhä paikka. Luolilta palasimme takaisin keskustaan, jossa kävimme Petronasin kaksoistornien juurella ja Kuala Lumpur Towerin huipulla.







Iltasuunnitelmista tuli hieman vääntöä. Me tytöt halusimme lähteä klubeille tanssimaan, mutta ongelmana oli, että meillä ei ollut mukana baariin kelpaavia kenkiä eikä pojilla pitkälahkeisia housuja. Ratkaisimme asian paniikkishoppailemalla itsellemme uudet kengät, mutta pojat eivät suostuneet lähtemään vaatekaupoille. Illan menopaikka oli jo katsottu valmiiksi, kun hostellin pitäjä kertoi kattoterassista. Kattoterassi osoittautui kaupunkimaisemineen niin hyväksi paikaksi, että laitoimme musat soimaan ja pidimme omat bileet läpi yön.
 


Sunnuntaina täytyi raahautua hostellista ulos ja kerätä voimia paluumatkaa varten. Jännitysmomenttia aiheutti tulli, koska Singaporesta poistuminen ei ollut suositeltavaa opiskelijaviisumihakemuksen ollessa kesken. Loppujen lopuksi papereiden ihmettelyt menivätkin varsin suoraviivaisesti.

Viikonloppu oli ehdottomasti tähänastisen (2,5 viikon) vaihtarielämän kohokohta enkä malta odottaa, milloin pääsen seuraavan kerran reissuun näiden super mahtavien ihmisten kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti