lauantai 6. elokuuta 2016

Korkeita paikkoja

Lomailu alkaa vähitellen muuttua opiskelijaelämäksi, ja paras tapa aloittaa opiskelu on tietenkin vaihtareiden tervetuliaisbileet. Tänä vuonna NTU:lla on yli tuhat vaihto-opiskelijaa, mikä on ennätysmäärä aikaisempiin vuosiin verrattuna. Voisi kuvitella, että aasialaisia vaihtareita olisi paljon, mutta eniten eli vajaa 160 opiskelijaa tulee Singaporen lähinaapurista Ruotsista. Ruotsalaisia on aika paljon verrattuna siihen, että suomalaisia on 19. Ennen vaihtaribileitä kävimme tyttöjen kesken ottamassa vauhtia Singaporen ykkösklubilta, jonka kattoterassi välkkyy talon 63. kerroksessa. Maisemat olivat sen verran vaikuttavat ja musiikki hyvää, että vaihtaribileet jäivät kakkoseksi.


Hotelliasumisen jälkeen pääsin muuttamaan kampukselle opiskelija-asuntolan viidenteen kerrokseen. Jaan huoneen kiinalaisen tytön kanssa, joka opiskelee viestintää. Huoneen suhteen kävi tuuri, sillä etukäteen olin kuullut, että suuren hakijamäärän vuoksi kampukselta on turha toivoa paikkaa. Huoneiden jaossa taidettiin kuitenkin suosia kandiopiskelijoita, sillä muutama muukin aaltolainen oli onnekas.

Asuntolan kahdeksan taloa ovat y-kirjaimen muotoisia ja alimmissa kerroksissa niiden välillä kulkee käytäviä. Talojen keskellä on koriskenttää, vesialuetta ja huvimajaa sekä lyhyt rivistö aasialaisia ravintoloita. Huoneet ja yhteiset tilat ovat siistissä kunnossa ja toimivat hyvin, sillä talot ovat valmistuneet vasta 2014.









Kaikennäköisten museokiertelyiden ja iltamenojen vuoksi huone ei ole vielä(kään) kuvattavassa kunnossa.

Ja viikon vitsi. Lähdin aamulla niin kiireellä palauttamaan kaverilta lainaamaani jakoavainta, että huomasin vasta jalkakäytävällä lähteneeni liikkeelle aamutossut jalassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti