maanantai 29. elokuuta 2016

Pilvissä


Harmaa savupilvi on peittänyt Singaporen. Tämä jokasyksyinen ongelma tunnetaan nimellä haze ja se johtuu siitä, että indonesialaiset maanviljelijät kaskeavat peltoja palmuöljy-, sellu- ja paperituotannon vuoksi. Tuli pysyy harvoin hallinnassa ja usein se pääsee leviämään myös suojelluille metsäalueille. Tuulien suunnista riippuen ilmanlaatu huononee merkittävästi Singaporessa, Malesiassa, Etelä-Thaimaassa sekä Filippiineillä ja taivas saattaa pysyä harmaana useammankin kuukauden ajan kuten viime syksynä. Taivaan harmaus ei ole suurin harmituksen aihe vaan se, että yksinkertaisesti ilma on niin epäterveellistä hengittää, että joinakin päivinä suositellaan välttämään ulkona liikkumista.

Viime perjantaina ilmanlaatu oli erittäin huono (hyvä ilmanlaatu on indeksillä 0-50, perjantaina luku oli 130), minkä vuoksi jouduimme perumaan viikonlopulle suunnitellun pyöräretken. Sen sijaan valitsimme teeman mukaisesti retkikohteeksemme Pilvimetsän, joka on sisäpuutarha merenrannalla lähellä ydinkeskustaa. Puutarhaan on rakennettu vesiputouksia, ja sen kasvit edustavat uhanalaisten sademetsäalueiden lajeja. Ilmassa leijuva vesisumu oli virkistävä kuumana päivänä, mutta seuraavalla kerralla menen mieluummin katselemaan kukkasia Botanic Gardeniin.

Gardens by the Bay -sisäpuutarhat








Huonoa ilmanlaatua uhmaten kävimme kiertelemässä myös Singapore Night Festivalilla. Puistoissa ja talojen seinillä oli valotaideteoksia, moniin museoihin oli vapaa pääsy ja myös bändejä oli esiintymässä kaduilla. Iloinen kaupunkitunnelma oli juuri sopiva sille faktalle, että viikonloppuna tuli täyteen yksi kuukausi Singapore-elämää. Hämmästyttää, miten aika on kulunut niin nopeasti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti