keskiviikko 10. elokuuta 2016

Loman loppu

Tänään on vihdoinkin ensimmäinen luento! Lomasta on nautittu ihan viimeiseen asti, ja viime viikonloppuna olimme porukalla Singaporen edustalla St. John's Islandilla uimassa ja ottamassa aurinkoa. Omiin olkapäihini aurinko tarttui vähän turhankin polttavasti.


 


Singapore juhlisti 51. itsenäisyyspäiväänsä eilen. Kaupunkilaiset sekä turistit olivat pukeutuneet punaisiin ja valkoisiin vaatteisiin maan lipun värien mukaan ja viettivät päivää kaupungilla. Iltapäivällä itsenäisyyspäivän paraati ja muu juhlapäivän show oli stadionilla, jonne oli sisäänpääsy vain lipun etukäteen ostaneilla. Sen sijaan kaikki kokoontuivat stadionin edustalle joen rantaan istuskelemaan ja odottamaan illan ilotulitusta. Ilotulitus oli hieno, vaikkakin lyhyt, ja täytyy todeta, että Aasiassa kyllä osataan ampua rahaa taivaalle.


  

 


Jatkoksi edelliseen postaukseen: tässä kuva huoneestani!


Kuvan oikeassa reunassa on pidempi kirjahylly, jonka takana on kämppikseni puoli. Alunperin huoneessa ei ollut muuta kuin sänky, työpöytä, hylly ja vaatekaappi. Kaikki peitot, tyynyt, lakanat, astiat ja muut oli ostettava itse, ja sen vuoksi teimme retken tuttuun ja turvalliseen Ikeaan. Ikea oli melko samanlainen kuin Suomessakin, mutta ruokailuvälineitä ei myyty yksittäin eikä lihapullien kanssa saanut perunamuusia. Asuntola-asumisen loputtua huoneeseen ei saa jättää mitään, joten sitä ennen olisi kiva löytää jokin hyväntekeväisyyskohde, jonne muutaman kuukauden käytössä olleet vuodevaatteet voisi lahjoittaa.

Kaiken muun menon ohessa kävimme taas korkeuksissa ihailemassa maisemia.


Marina Bay Sands -hotelli on vähän kuin Eiffel-torni Pariisissa; sen on pakko näkyä joka kuvassa, jotta katsojat tietää, missä kaupungissa olet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti