maanantai 1. elokuuta 2016

Kulttuurikaupunkia

Vaikka Singapore on pinta-alaltaan puolet Ahvenanmaasta niin täällä riittää katuja käveltäväksi. On hämmästyttävää, miten pieneen alueeseen mahtuu niin monia kulttuureja ja silti kaikki elävät toisiaan kunnioittavasti. Kulttuurikierroksemme alkoi Chinatownista eli kiinalaisesta korttelista, joka on täynnä kiinalaisia ravintoloita ja kauppoja.



Toinen kiinnostava kaupunginosa oli arabialaiskortteli, joka on pienempi kuin Chinatown. Kadun varrella on vierekkäin monia pieniä vaateliikkeitä sekä söpöä sisustustavaraa myyviä kauppoja. Löysimme myös ruotsalaisen kahvilan, joka vaikutti hieman eksyneeltä mattokauppiaiden jonossa.


 
Kolmas kulttuurikohde oli Little India eli intialaiskortteli, jossa mieleenpainuvinta olivat koristeelliset temppelit ja (jälleen kerran) varsin mausteinen ruoka. Katukauppiaat myivät värikkäitä kukkaketjuja, joiden käyttötarkoitus selvisi poikettuamme hindutemppeliin.




Laitetaanpa matkaopastekstin loppuhuipennukseksi muutama kuva kasvitieteellisestä puutarhasta, jonka orkideatarha täytti kameran muistia poikkeuksellisen paljon.



Osa orkideoista on saanut nimensä Botanic Gardenissa vierailleiden merkkihenkilöiden mukaan. Kukkapenkissä loistivat niin Angela Merkelin ja Nelson Mandelan orkideat kuin kuvassa näkyvä Dendrobium Matti, joka on saanut nimensä Matti Vanhasen puutarhavierailun kunniaksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti